Acest site este de vanzare.
Contact: 0749 041 069
Logare
Utilizator:
Parolă:
Ai uitat parola?

Nu ai cont? Crează-ţi unul, durează numai câteva secunde! Click aici.

e-pets.ro
august 2017
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   

Cazare cu animale

Asociatia pentru protectia animalelor Robi

Concepţii greşite despre şerpi

   Share
Utilizator de nivel “Stea”  - Membruveronica30 (10 mai 2009)

sarpe  serpi 

Şarpe

1. Parfumul iasomiei, al lemnului de santal şi alte parfumuri atrag şerpii. - FALS. Parfumul atrage insectele, insectele atrag broaştele, iar broaştele, care fac parte din hrana şerpilor, atrag şerpii.

2. Şerpii înaintează unduindu-şi corpul în poziţie verticală. - FALS. Ei dau această impresie când trec peste pietre mari. Mişcarea normală a cobrelor şi a altor şerpi de uscat este orizontală, în linie dreaptă. Aceştia fie îşi împing înainte partea din faţă a corpului şi îşi târăsc restul corpului, fie, cu ajutorul denivelărilor solului, se împing în lateral şi înainte, făcând mişcări de forma literei S.

3. Pielea şerpilor, inclusiv a cobrelor, este lipicioasă şi întotdeauna rece. - FALS. Pielea şerpilor, cu solzii care se întrepătrund, este uscată şi, dacă o atingi, este ca o piele fină. Şerpii sunt creaturi cu sânge rece; temperatura corpului se adaptează la schimbările de temperatură ale mediului.

4. Cobrele se aruncă asupra prăzii. - FALS. Cobra îşi aruncă înainte partea din faţă a corpului ca să-şi atace prada, dar cea mai mare parte din lungimea corpului rămâne pe sol pentru a-şi păstra echilibrul. Ea îşi ridică cel mult o treime din corp şi atacă.

5. Cobrele îşi hipnotizează prada. - FALS. De obicei, şarpele priveşte fix când îi este teamă; prin urmare, când oamenii văd un şarpe, au impresia că acesta are o privire fixă, hipnotizantă. Totuşi, nu aceasta este metoda folosită de şerpi ca să-şi prindă prada.

6. Unii şerpi au în frunte o piatră preţioasă. - FALS. Acesta este un mit şi, în plus, o credinţă potrivit căreia oamenii importanţi din India antică erau protejaţi de cobre.Comentarii la acest articol
Nu a fost adăugat nici un comentariu.


Alte articole
Despre serpi

Unii serpi sunt specializati din punct de vedere al hranei, in vreme ce altii au o dieta diversificata, incluzand si alti serpi. Animalele mici sau cele care nu se pot apara sunt inhatate si inghitite; cele mai mari sau capabile sa riposteze trebuie anihilate cu ajutorul veninului sau prin sufocare inainte de a fi mancate.


Miscarea serpilor

Serpii au dezvoltat diverse modalitati de a se deplasa, pentru a compensa lipsa membrelor. Fiecare metoda implica folosirea diferita a coastelor si a muschilor atasati de acestea, dar depinde si de greutatea sarpelui, de viteza cu care trebuie sa se deplaseze si de tipul de suprafata pe care se afla.


Anatomia serpilor

Forma corpului unui sarpe ii reflecta de obicei mediul de viata: speciile cataratoare sunt lungi si subtiri; serpii de vizuina sunt adesea scurti si indesati, cu coada scurta si botul bont; cei marini au coada aplatizata, ca o vasla.


Serpii

Serpii sunt strans inruditi cu soparlele. Sunt numeroase controverse cu privire la relatiile dintre diferitele tipuri de serpi si nu exista un sistem de clasificare universal acceptat. Controversa se axeaza asupra numarului de familii. Majoritatea specialistilor recunosc 18, dar altii considera ca unele dintre acestea sunt subfamilii si ca numarul familiilor este mai mic, reunind boa si pitonii, de pilda, intr-o singura familie.


Reptile in pericol

Lista urmatoare cuprinde toate reptilele considerate in prezent de Uniunea pentru Conservarea Naturii si Resurselor Naturale ca fiind in pericol grav.