Acest site este de vanzare.
Contact: 0749 041 069
Logare
Utilizator:
Parolă:
Ai uitat parola?

Nu ai cont? Crează-ţi unul, durează numai câteva secunde! Click aici.

e-pets.ro
iulie 2017
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      

Cazare cu animale

Asociatia pentru protectia animalelor Robi

Furtunarul gheturilor – Fulmarus glacialis

   Share
Utilizator de nivel “Cristal”  - MembruGeorgiana Stoian (24 iulie 2015)

Fulmarus glacialis  furtunar  furtunarul gheturilor 

Furtunarul gheturilor, Fulmarus glacialis, are o lungime de 45-50 de cm, greutatea intre 700 si 850 de grame, penajul este la fel la ambele sexe, este migrator si il gasim in Arctica, Pacificul de Nord si Oceanul Atlantic de Nord.

Furtunarul este o pasare des intalnita in apele nordice, zburand pe aripile sale caracteristice, tepene si drepte. Numarul furtunarilor a crescut dramatic in ultimii 200 de ani, in special in apele temperate ale Atlanticului de Nord.

Pe langa faptul ca se hraneste cu resturi in urma navelor, mananca peste, calmari si plancton animal, prinzandu-si cea mai mare parte a prazii la suprafata, dar uneori plonjand in apa.

Majoritatea furtunarilor se intorc sa se inmulteasca in colonia in care s-au nascut, dar furtunarul gheturilor se intoarce acolo doar rareori. El isi depune oul intr-o scobitura necaptusita pe o iesitura de pamant sau de iarba, de obicei pe o faleza, dar isi face cuibul pe sol plat unde nu exista pericol din partea pradatorilor.

Adultii pleaca in cautarea hranei odata ce puiul are in jur de 2 saptamani. Daca este amenintat, puiul se apara scuipand energic un ulei cu miros neplacut.


Bibliografie

Animale. Ghid vizual complet al lumii salbatice. Coordonator David Burnie.



Comentarii la acest articol
Nu a fost adăugat nici un comentariu.


Alte articole
Albatrosi si furtunari

Albatrosii si speciile lor inrudite sunt pasari oceanice care traiesc in intreaga lume, se intalnesc de obicei departe de uscat, zburand jos deasupra valurilor sau scufundandu-se in apa pentru a se hrani cu peste, plancton sau diverse alte animale marine. Pe langa albatrosii foarte mari, aceasta grupa include si furtunari mai mici, petrelii tauni si furtunarii.


Furtunarul urias – Macronectes glacialis

Furtunarul urias, Macronectes glacialis, are lungimea de 92 de cm, greutatea de 5 kg, penajul este la fel la ambele sexe, este migrator iar arealul sau este circumpolar in Antarctica.


Furtunarul – Puffinus puffinus

Are lungimea cuprinsa intre 31 si 36 de cm, greutatea intre 375 si 500 de g, penajul este la fel la ambele sexe, este migrator si il gasim in Atlantic.