Acest site este de vanzare.
Contact: 0749 041 069
Logare
Utilizator:
Parolă:
Ai uitat parola?

Nu ai cont? Crează-ţi unul, durează numai câteva secunde! Click aici.

e-pets.ro
iulie 2017
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      

Cazare cu animale

Asociatia pentru protectia animalelor Robi

Furtunarul – Puffinus puffinus

   Share
Utilizator de nivel “Cristal”  - MembruGeorgiana Stoian (24 iulie 2015)

furtunar  Puffinus puffinus 

Are lungimea cuprinsa intre 31 si 36 de cm, greutatea intre 375 si 500 de g, penajul este la fel la ambele sexe, este migrator si il gasim in Atlantic.

Acest furtunar se inmulteste in Atlanticul de Nord, formand colonii pe insulele din larg, umpland aerul cu strigate asemanatoare unor tipete si vaiete.

Desi se hraneste in mare in timpul zilei, este activ in colonii doar dupa amurg, pentru a evita atacul pescarusilor.

Aceasta pasare isi face de obicei cuibul intr-o vizuina sapata in pamant, dar uneori depune un singur ou sub pietre. Ambii parinti clocesc oul, facand cu schimbul timp de 6-7 zile, si hranesc puiul timp de 70 de zile, pastrandu-l aproximativ o saptamana inainte ca acesta sa inceapa sa zboare.

Pe masura ce se apropie iarna, furtunarul zboara spre sud, catre apele mai calde din largul coastei Braziliei.

Neagra in partea de sus si alba in partea de jos, aceasta pasare produce o strafulgerare specifica neagra si apoi alba cand zboara deasupra marii, cautand pesti mici care traiesc in bancuri, precum sprotul.


Bibliografie

Animale. Ghid vizual complet al lumii salbatice. Coordonator David Burnie.



Comentarii la acest articol
Nu a fost adăugat nici un comentariu.


Alte articole
Albatrosi si furtunari

Albatrosii si speciile lor inrudite sunt pasari oceanice care traiesc in intreaga lume, se intalnesc de obicei departe de uscat, zburand jos deasupra valurilor sau scufundandu-se in apa pentru a se hrani cu peste, plancton sau diverse alte animale marine. Pe langa albatrosii foarte mari, aceasta grupa include si furtunari mai mici, petrelii tauni si furtunarii.


Furtunarul gheturilor – Fulmarus glacialis

Furtunarul gheturilor, Fulmarus glacialis, are o lungime de 45-50 de cm, greutatea intre 700 si 850 de grame, penajul este la fel la ambele sexe, este migrator si il gasim in Arctica, Pacificul de Nord si Oceanul Atlantic de Nord.


Furtunarul urias – Macronectes glacialis

Furtunarul urias, Macronectes glacialis, are lungimea de 92 de cm, greutatea de 5 kg, penajul este la fel la ambele sexe, este migrator iar arealul sau este circumpolar in Antarctica.