Acest site este de vanzare.
Contact: 0749 041 069
Logare
Utilizator:
Parolă:
Ai uitat parola?

Nu ai cont? Crează-ţi unul, durează numai câteva secunde! Click aici.

e-pets.ro
iulie 2017
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      

Cazare cu animale

Asociatia pentru protectia animalelor Robi

Furtunarul urias – Macronectes glacialis

   Share
Utilizator de nivel “Cristal”  - MembruGeorgiana Stoian (24 iulie 2015)

furtunar  furtunarul urias  Macronectes glacialis 

Furtunarul urias, Macronectes glacialis, are lungimea de 92 de cm, greutatea de 5 kg, penajul este la fel la ambele sexe, este migrator iar arealul sau este circumpolar in Antarctica.

Mare si agresiva, cu cioc mare capabil sa sfasie hoituri intacte, aceasta pasare este unul din putinii petreli care obtin o cantitate semnificativa de hrana pe uscat.

Masculii ataca in special coloniile de foci si pinguinii si se hranesc cu corpurile de balene esuate la tarm.

Adultul are de obicei un penaj pestrit, cenusiu-maroniu, dar unii indivizi pot avea culoarea alba cu pete negre.


Bibliografie

Animale. Ghid vizual complet al lumii salbatice. Coordonator David Burnie.



Comentarii la acest articol
Nu a fost adăugat nici un comentariu.


Alte articole
Albatrosi si furtunari

Albatrosii si speciile lor inrudite sunt pasari oceanice care traiesc in intreaga lume, se intalnesc de obicei departe de uscat, zburand jos deasupra valurilor sau scufundandu-se in apa pentru a se hrani cu peste, plancton sau diverse alte animale marine. Pe langa albatrosii foarte mari, aceasta grupa include si furtunari mai mici, petrelii tauni si furtunarii.


Furtunarul gheturilor – Fulmarus glacialis

Furtunarul gheturilor, Fulmarus glacialis, are o lungime de 45-50 de cm, greutatea intre 700 si 850 de grame, penajul este la fel la ambele sexe, este migrator si il gasim in Arctica, Pacificul de Nord si Oceanul Atlantic de Nord.


Furtunarul – Puffinus puffinus

Are lungimea cuprinsa intre 31 si 36 de cm, greutatea intre 375 si 500 de g, penajul este la fel la ambele sexe, este migrator si il gasim in Atlantic.