Acest site este de vanzare.
Contact: 0749 041 069
Logare
Utilizator:
Parolă:
Ai uitat parola?

Nu ai cont? Crează-ţi unul, durează numai câteva secunde! Click aici.

e-pets.ro
august 2017
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   

Cazare cu animale

Asociatia pentru protectia animalelor Robi

Rase / Specii de reptileReptile

Bazându-se pe studiile fosilelor găsite, se presupune că reptilele au evoluat din amfibieni în Perioada Carboniferă, acum 340 de milioane de ani în urmă. Având anumite avantaje, cum ar fi un schelet puternic şi flexibil, o piele cu solzi, ouă cu o coajă protectoare care permitea embrionului să se dezvolte pe uscat fără să se dezhidrateze, reptilele au supravieţuit în habitaturi unde amfibienii nu au reuşit.

Acum 300 de milioane de ani în urmă reptilele s-au despărţit în mai multe categorii, caracterizate prin diferenţe la craniu şi schelet: anapsida, categorie din care ţestoasele au rămas singurii supravieţuitori; synapsida, numită şi categoria reptilelor mamifere deoarece dintr-o ramură a acestei categorii au evoluat mamiferele; diapsida, care cuprinde două subcategorii: archozaurii, adică reptilele dominante (crocodili, pterozauri, dinozauri, păsări) şi lepidozaurii, care au dat naştere la tuatara, o specie de sopârlă neozeelandeză care a supravieţuit extincţiei dinozaurilor de acum 65 de milioane de ani, si a cărei existenţă se întinde pe cel puţin 225 de milioane de ani, şi a altor animale înrudite cu aceasta cum ar fi şerpi sau alte şopârle.

Era Mesozoică (care a durat de la acum 240 de milioane de ani până la acum 65 de milioane de ani) este considerată şi era reptilelor. În această perioadă dinozaurii au dominat pământul, plesiozaurii şi ichthyozauri au dominat marea iar pterosaurii, numiţi şi reptile zburătoare, au dominat cerul. Deşii aceste animale sunt numite des reptile, nu toate aveau ceva în comun cu reptilele din ziua de azi, unele chiar fiind considerate strămoşii păsărilor.

Primele ţestoase, şopârle, şerpi sau crocodili au apărut în Era Mesozoică. Aceste animale au supravieţuit dezastrului care a omorât dinozaurii şi alte multe specii acum 65 de milioane de ani în urmă. Motivul acestei dezastre se presupune că ar fi un meteorit sau o cometă care a lovit pământul provocând schimbări climatice majore la care dinozaurii nu s-au putut adapta.